Шейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Людмила Миколаївна2013-06-132013-06-132009Патент на корисну модель № 44034 U МПК, С12Н 1/06 (2009.01) : Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків / Шейко Т. В., Мельник Л. М. ; Власник: Національний університет харчових технологій; заявл. 19.05.2009; опубл.10.09.2009, Бюл. № 17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8269Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин природним дисперсним мінералом, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується монтморилоніт в кількості 3,23…9,09% мас. при температурі обробки соку 20…25С та тривалості обробки 45…50 хвилин. Method adsorbtsionnooy purification vegetable juices, comprising adsorption pectin natural mineral particulate which is characterized in that montmorillonite is used as the adsorbent in an amount of 3.23 ... 9.09% by weight. at a temperature of 20 ... processing juice 25 C and duration of treatment 45 ... 50 minutes.otherадсорбентмонтморилонітовочевий сікочищенняadsorbentmontmorillonitevegetable juicecleaningкафедра процесів і апаратів харчових виробництвСпосіб адсорбційного очищення овочевих соків (Патент на корисну модель № 44034)Article