Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків (Патент на корисну модель № 44034) - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2009)
Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин природним дисперсним мінералом, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується монтморилоніт в кількості 3,23…9,09% мас. при температурі обробки соку 20…25С та тривалості обробки 45…50 хвилин. Method adsorbtsionnooy purification vegetable juices, comprising adsorption pectin natural mineral particulate which is characterized in that montmorillonite is used as the adsorbent in an amount of 3.23 ... 9.09% by weight. at a temperature of 20 ... processing juice 25 C and duration of treatment 45 ... 50 minutes.
Keywords: адсорбент; монтморилоніт; овочевий сік; очищення; adsorbent; montmorillonite; vegetable juice; cleaning; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв