Мінорова, Антоніна ВолодимирівнаРомоданова, Валентина ОлександрівнаСмірнов, Вадим СеменовичКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБабенко, О. Б.2013-05-142013-05-142001Дослідження структурно-механічних показників нових сиркових десертів та їх зміни під час зберігання / А. В. Мінорова, В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. М. Ющенко, О. Б. Бабенко // Наукові праці УДУХТ. – 2001. – № 10. - С. 34-35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7766Вивчено структурно-механічні показники сиркових десертів, зокрема, компресійні, як важливі елементи об’єктивної оцінки консистенції продукту. Досліджено відносні пластичність та пружність системи та їх зміну в процесі зберігання залежно від дози сироватко-желатинового комплексу (СЖК). Визначено оптимальну концентрацію СЖК, що забезпечує задані структурно-механічні властивості.otherсирковий десертструктурно-механічні показникивідносна пластичністьвідносна пружністьсироватко-желатиновий комплексконсистенціятворожный десертструктурно-механические показателиотносительная пластичностьотносительная упругостьсывороточно-желатиновый комплексконсистенцияcurd dessertstructural and mechanical indicatorrelative plasticityrelative elasticitywhey gelatinous complextextureкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження структурно-механічних показників нових сиркових десертів та їх зміни під час зберіганняArticle