Фещук, Лілія ОлександрівнаСамолюк, Микола ПетровичШутюк, Віталій Володимирович2019-04-222019-04-222019Фещук, Л. О. Дослідження регідратаційних властивостей сушеної зелені петрушки / Л. О. Фещук, М. П. Самолюк, В. В. Шутюк // Матеріали 85 Ювіл. Міжнар. наук.конферен. молод. учен., аспір. і студ. "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", присвяченої 135-річчю НУХТ 11–12квітня 2019 р. – К.: НУХТ, 2019 р. – Ч.1. – С.332.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29080В роботі розглянуто вплив попередньої обробки кореню селери на кінетику її сушіння. Експериментально доведено, що застосування мікрохвильового сушіння в порівняння з конвективним з попереднім бланшуванням або замочуванням в 1 % розчині лимонної кислоти значного ефекту не має. The paper considers the effect of preliminary treatment of celery root on the kinetics of its drying. Experimentally proved that the use of microwave drying in comparison with convective with preliminary blanching or soaking in 1% solution of citric acid does not have a significant effect.uk-UKсушінняселерабланшуванняdryingceleryblanchingкафедра технології консервуванняДослідження впливу попередньої обробки селери перед сушіннямThesis