Фітнес-культура в системі фізкультурної освіти студентів вузів - Данилюк, Валерій Михайлович (My University, 2021)
Фітнес-культура зачіпає сьогодні різні аспекти життєдіяльності студентської молоді - побут, дозвілля, світ оточуючих матеріальних і духовних цінностей. Тому розгляд творчої ролі її різних видів і форм у формуванні людського потенціалу посідає особливе значення. Якщо фітнес-культура безумовно важлива для людей різного віку, то для студентів вона життєва необхідна. Відомо, що щоденні багатогодинні академічні та самостійні заняття змушують студентів вести малорухливий спосіб життя. З точки зору фізіології - це один з стрес-факторів, що негативно впливає на здоров'я. Результатом негативного впливу фактору гіподинамії на тлі інтелектуальних перевантажень є протиріччя між досягненнями студентів в освоєнні професії і втратами в стані здоров'я. Fitness culture affects today various aspects of the life of students - life, leisure, the world of surrounding material and spiritual values. Therefore, the consideration of the creative role of its different types and forms in the formation of human potential is of particular importance. If fitness culture is definitely important for people of all ages, then for students it is vital. It is known that daily hourly academic and independent classes force students to lead a sedentary lifestyle. From the point of view of physiology, this is one of the stress factors that negatively affects health. The result of the negative impact of the hypodynamia factor against the background of intellectual overloads is the contradiction between the achievements of students in the development of the profession and losses in health.
Keywords: фітнес; культура; fіtnes; culture; кафедра фізичного виховання