Інноваційний підхід до проектування хлібопекарного цеху за комбінованого інфрачервоного та електроконтактного нагрівання - Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Косточка, Олександр Дмитрович (My University, 2025)
запропонований комплекс обладнання на основі ІЧ нагрівання та ЕКН є інноваційним рішенням для сучасних хлібопекарних цехів. Він поєднує енергозбереження, контроль якості та адаптивність до різних видів хлібобулочних виробів. Комбіноване використання ІЧ нагрівання та ЕКН в технології виробництва хліба є перспективним напрямком, який може значно підвищити ефективність виробництва, знизити витрати та покращити якість продукції. Це робить його актуальним для сучасних хлібопекарних підприємств, які прагнуть до інновацій та підвищення конкурентоспроможності на ринку

The proposed complex of equipment based on IR heating and ECN equipment is an innovative solution for modern bakery shops. It combines energy saving, quality control and adaptability to different types of bakery products. Combined use of IR heating and ECN in bread production technology is a promising area that can significantly improve production efficiency, reduce costs and improve product quality. This makes it relevant for modern bakery enterprises seeking innovation and increasing competitiveness in the market
Keywords: комплекс обладнання; хлібопекарний цех; харчова промисловість; комбіноване інфрачервоне нагрівання; електроконтактне нагрівання; equipment complex; bakery shop; food industry; combined infrared heating; electrocontact heating; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв