Дослідження процесу сушіння суміші з буряковим барвником як наповнювача для м’ясомістких виробів - Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна (My University, 2014)
В роботі наведено результати досліджень процесу сушіння суміші рисового борошна з буряковим барвником різними методами енергопідведення для отримання наповнювача у виробництві м’ясомістких продуктів, які потребують додаткового підфарбовування нем’ясної сировини, доведена можливість використання комплексної суміші з барвником як харчової добавки для покращення структурних та органолептичних властивостей. The paper studies the process of drying a mixture of rice flour with beetroot dye different methods of energy supply to produce ingredient in m'yasomistkyh products that require additional nem'yasnoyi coloring materials, proven ability to use complex mixture of dye as a dietary supplement to improve the structural and organoleptic properties.
Keywords: сушіння; буряковий барвник; комплексна суміш; комбінований метод; опромінення; drying; beet dye; complex mixture; combined method; irradiation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів