Сєдих, Ольга ЛеонідівнаМаковецька, Світлана ВасилівнаБойко, Марина ІванівнаПрибильський, Віталій ЛеонідовичБондар, Микола Васильович2013-02-262013-02-262012Математична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини / М. І. Бойко, В. Л. Прибильський, М. В. Бондар, О. Л. Сєдих, С. В. Маковецька // Хранение и переработка зерна : ежемесячный научно-практический журнал. - 2012. - № 12 (162). - С. 66-68.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6587Дана стаття присвячена побудові математичної моделі вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини. При обробці експериментальних даних були вибрані три математичні моделі (лінійна, експоненціальна та квадратична), знайдені параметри кожної моделі, після оцінки середніх відносних похибок була отримана математична модель для кожного зразка. обработке экспериментальных данных были выбраны три относительных погрешностей была получена математическая модель для каждого образца. This paper focuses on the construction of a mathematical model of dry matter content in the fermentation kvass wort depending on the use of various kinds of grain materials. In processing the experimental data were sampled three mathematical models (linear, exponential and quadratic) found parameters of each model, after evaluating the average relative error was obtained mathematical model for each sample.otherдослідні даніквасне суслометод найменших квадратівexperimental datakvass wortmethod of least squaresmathematical modelкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекикафедра експертизи харчових продуктівМатематична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировиниOther