Математична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини - Сєдих, Ольга Леонідівна; Маковецька, Світлана Василівна; Бойко, Марина Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович (My University, 2012)
Дана стаття присвячена побудові математичної моделі вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини. При обробці експериментальних даних були вибрані три математичні моделі (лінійна, експоненціальна та квадратична), знайдені параметри кожної моделі, після оцінки середніх відносних похибок була отримана математична модель для кожного зразка. обработке экспериментальных данных были выбраны три относительных погрешностей была получена математическая модель для каждого образца. This paper focuses on the construction of a mathematical model of dry matter content in the fermentation kvass wort depending on the use of various kinds of grain materials. In processing the experimental data were sampled three mathematical models (linear, exponential and quadratic) found parameters of each model, after evaluating the average relative error was obtained mathematical model for each sample.
Keywords: дослідні дані; квасне сусло; метод найменших квадратів; experimental data; kvass wort; method of least squares; mathematical model; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; кафедра експертизи харчових продуктів