Сімахіна, Галина ОлександрівнаГоловченко, Юлія2015-07-012015-07-012015Сімахіна, Г. О. Перспективи використання листя подорожника у виробництві оздоровчих харчових продуктів / Г. Сімахіна, Ю. Головченко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 69-70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21443Сучасна наука підтвердила лікувальні властивості більшості рослин, уточнила і в багатьох випадках розширила галузь їх використання. Розширення нового відгалуження медицини - фітотерапії - викликає необхідність детального вивчення нетрадиційних лікувальних засобів, у тому числі і з метою їх використання у харчових технологіях. Листя подорожника великого використовується при лікуванні алергій, захворювань нирок, печінки, жовчного міхура, гіпертонії. Modern science has confirmed the healing properties of most plants, clarified and in many cases expanded field of use. Expansion of the new branch of medicine - herbal medicine - necessitates detailed study of unconventional remedies, including to be used in food technology. Plantain leaves are used to treat allergies, kidney disease, liver, gall bladder, hypertension.otherоздоровчі продуктилікувальні властивостілистя подорожникаhealth productsmedical propertiesplantain leavesкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи використання листя подорожника у виробництві оздоровчих харчових продуктівOther