Перспективи використання листя подорожника у виробництві оздоровчих харчових продуктів - Сімахіна, Галина Олександрівна; Головченко, Юлія (My University, 2015)
Сучасна наука підтвердила лікувальні властивості більшості рослин, уточнила і в багатьох випадках розширила галузь їх використання. Розширення нового відгалуження медицини - фітотерапії - викликає необхідність детального вивчення нетрадиційних лікувальних засобів, у тому числі і з метою їх використання у харчових технологіях. Листя подорожника великого використовується при лікуванні алергій, захворювань нирок, печінки, жовчного міхура, гіпертонії. Modern science has confirmed the healing properties of most plants, clarified and in many cases expanded field of use. Expansion of the new branch of medicine - herbal medicine - necessitates detailed study of unconventional remedies, including to be used in food technology. Plantain leaves are used to treat allergies, kidney disease, liver, gall bladder, hypertension.
Keywords: оздоровчі продукти; лікувальні властивості; листя подорожника; health products; medical properties; plantain leaves; кафедра технології оздоровчих продуктів