Порошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначення - Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2021)
Досліджено порошок кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), зібраної на території Чернівецької області. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості порошку кропиви; відмічено, що він є джерелом природних харчових сорбентів - вміст комплексу харчових волокон у отриманих зразках порошку кропиви складає 18,3 %. The powder of nettle (Urtica Diodica L.) collected in the Chernivtsi region was studied. The main physicochemical and organoleptic indicators of nettle powder quality are determined; It is noted that it is a source of natural food sorbents - the content of dietary fiber complex in the obtained samples of nettle powder is 18.3%.
Keywords: кропива; порошок; білок; оздоровчі продути; health products; protein; powder; nettle; кафедра технології оздоровчих продуктів