Ілюк, Джоана СергіївнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2022-06-082022-06-082021Ілюк, Д. Порошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначення / Д. Ілюк, С. Бажай-Жежерун // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 43–44https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37628Досліджено порошок кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), зібраної на території Чернівецької області. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості порошку кропиви; відмічено, що він є джерелом природних харчових сорбентів - вміст комплексу харчових волокон у отриманих зразках порошку кропиви складає 18,3 %. The powder of nettle (Urtica Diodica L.) collected in the Chernivtsi region was studied. The main physicochemical and organoleptic indicators of nettle powder quality are determined; It is noted that it is a source of natural food sorbents - the content of dietary fiber complex in the obtained samples of nettle powder is 18.3%.otherкропивапорошокбілокоздоровчі продутиhealth productsproteinpowdernettleкафедра технології оздоровчих продуктівПорошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначенняThesis