Гулак, Олена ВолодимирівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаУкраїнець, Анатолій ІвановичПерцевой, Федір ВсеволодовичГурський, Петро Васильович2013-12-162013-12-162011Патент 95388 UA, МПК А23G 9/04 (2006.01) А23G 9/32 (2006.01) Склад морозива ароматичного або льоду / Українець А. І., Поліщук Г. Є., Гулак О. В., Перцевий Ф. В., Гурський П. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № а 201004788 ; заявл. 21.04.2010 ; опубл. 25.07.2011, Бюл. № 14, 2011 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12146В основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lemon balm extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.otherморозивоice-creamекстракт мелісиextract of lemon balmприродні смакові та ароматичні компонентиis natural to taste and aromatic componentsкафедра технології молока і молочних продуктівСклад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 95388)Other