Впровадження енергоефективних технологій – майбутне енергетики України - Серьогін, Олександр Олександрович; Блаженко, Сергій Іванович; Осьмак, Олексій Олексійович; Понікарчук, Ігор Анатолійович (Вісник Київського національного університету технологій та дизайну, 2013)
Наведено перспективи використання альтернативних видів палива в Україні. Представлена порівняльна характеристика властивостей різних видів палива, його вартість та вимоги по якості: теплотворна здатність сухої маси, вологість, середній розмір частинок, вміст золи. Досліджено проблеми енергетичного використання біопаплив з рослинної біомаси шляхом створення нового покоління спалювальних пристроїв. Shows the perspectives of using alternative fuels in Ukraine. The comparative characteristic properties of different types of fuel, the cost and quality requirements for: calorific value of dry weight, moisture content, average particle size, ash content. The problems of energy production from biomass biopaplyv by a new generation of combustion devices.
Keywords: енергоефективність; energy efficiency; альтернативне паливо; alternative fuels; твердопаливні котли; solid fuel boilers; рослинна біомаса; plant biomass; газогенерація; gas generation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту