Вплив коефіцієнта тертя пакувальних матеріалів на технологічні процеси формування упаковки - Пригодій, Денис Віталійович; Соколенко, Анатолій Іванович (My University, 2015)
Одним із пріоритетних напрямків дослідження пакувальних матеріалів на сьогодні є визначення впливу їхніх фізико-механічних параметрів на технологічні процеси роботи пакувального обладнання. За останні десятиліття на дослідження фізичних властивостей поверхонь витрачено коштів більше ніж на дослідження ядерної енергії [1], і це не дивно, адже від фізико-механічних властивостей пакувального матеріалу залежить якість кінцевої упаковки та якість роботи пакувального обладнання. One of the priorities of packaging materials research today is to determine the impact of their physical and mechanical parameters on the processes of packaging equipment. Over the past decade, the study of the physical properties of surfaces spent more funds than nuclear energy research [1], and it is not surprising, because the physical and mechanical properties of packaging material depends on the quality of the final packaging and quality of packaging equipment.
Keywords: коефіцієнт тертя; пакувальні матеріали; технологія упаковки; friction coefficient; packaging materials; packing technology; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки