Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичВасиленко, Сергій МихайловичІващенко, Наталія Вікторівна2012-09-252012-09-252012Сінат-Радченко, Д. Є. Числа Льюіса водних розчинів цукрози / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. – 2012. – № 8 (80). – С. 23–24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2985Співвідношення між інтенсивностями перенесення речовини дифузією і теплоти теплопровідністю в рідинах характеризується числами Льюіса. В широкому інтервалі температур і концентрацій для водних розчинів цукрози побудована номограма цих чисел, показано якісний вплив чистоти виробничих розчинів. The ratio between the intensities of mass transfer by diffusion and heat conduction in liquids is characterized by Lewis number. In a wide range of temperatures and concentrations of aqueous solutions of sucrose, a nomogram of these numbers, shows the qualitative effect of the purity of industrial solutions.цукрові розчиникоефіцієнт дифузіїкінематична в’язкістьчисла Льюісачисла Прандтляsugar solutionsdiffusion coefficientthermal diffusivitykinematic viscosityLewis numberPrandtl numberкафедра теплоенергетики та холодильної технікиЧисла Льюіса водних розчинів цукрози