Галенко, Олег Олександрович2013-11-112013-11-112009Галенко, О. О. Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту / О. О. Галенко // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів. – О.: ОНАХТ, 2009. - С. 393.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11172Розроблено січені напівфабрикати на основі м'ясної і рибної сировини з використанням водоростей цистозіра чорноморська і фукус з метою збагачення їх йодом, селеном, незамінними амінокислотами, що забезпечує добову потребу організму людини в даних мікроелементах та вітамінах і можуть бути використані в лікувально-профілактичному харчуванні для населення, яке проживає на радіоактивно забрудненій та ендемічній території. Were developed semi-finished on the basis of minced meat and raw fish using the seaweed and fucus zystoseira to enrich their iodine, selenium, essential amino acids, which provides the daily requirement of the human body in these trace elements and vitamins and can be used in a health food for the population, which lives on a radiologically contaminated and endemic areas.otherмікроелементиамінокислотинапівфабрикати січеніцистозірафукусtrace elementsamino acidschopped semi-finishedzystoseirafucusкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівУдосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіцитуArticle