Енергозберігаюча ректифікаційна установка для виробництва спирту етилового-сирцю (Патент на корисну модель № 38139) - Українець, Анатолій Іванович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій Борисович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Бойко, Петро Миколайович (My University, 2008)
Корисна модель відноситься до спиртової промисловості, до брагоректифікаційних установок для виробництва спирту з спиртових бражок. Технічний результат корисної моделі-створення умов, за яких зменшується температура кипіння рідини в окремих елементах установки за рахунок створення в них тиску нижче за атмосферний та рекуперативного використання теплоти водно-спиртової пари бражної колони та барди.
Keywords: бражна; home-brewed beer; спиртова колона; дефлегматор; рекуперативний теплообмінник; спиртовая колонна; рекуперативный теплообменник; spirit columns; dephlegmator; recuperate heat-exchanger; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства