Пристрій для укладання штучних виробів в тару (Авторське свідоцтво №75014) - Костюк, Володимир Степанович; Шапран, Валентин Захарович; Адаменко, Віктор Євгенович; Смирнов, Вадим Семенович (My University, 2006)
Пристрій для укладання штучних виробів в тару, що містить подаючий транспортер, раму, механізм формування шару виробів, що включає штовхач, встановлений в напрямних, привід зі штоком і горизонтальний накопичувальний стіл, що відрізняється тим, що, з метою підвищення надійності і зниження металоємності, направляючі виконані прямолінійними , а штовхач складається з корпусу, встановленого в цих напрямних, і подпружиненної пластини, встановленої в корпусі з можливістю вертикальних переміщень і постачання пружними фіксаторами, причому на рамі в кінці направляючої змонтовані кулачки для взаємодії з фіксаторами, а на початку направляючої - двоплечний важіль, одне плече якого розташоване з можливістю контактування з пластиною в початковому положенні, а на штоку приводу змонтований упор для взаємодії з іншим плечем двоплечного важеля. A device for laying piece goods in a container containing a feeding conveyor, a frame, a mechanism for forming a layer of articles, including a pusher installed in the guides, a drive with a rod and a horizontal accumulation table, characterized in that, in order to increase reliability and reduce metal consumption, the guides are straight , and the pusher consists of a housing installed in these guides, and a spring-loaded plate mounted in the housing with the possibility of vertical displacements and is provided with spring-loaded fasteners, and cams are mounted on the frame at the end of the guide for interacting with the locks, and at the beginning of the guide there is a two-arm lever, one arm of which is arranged to contact the plate in the initial position, and a stop for interacting with the other arm of the two-arm lever.
Keywords: транспортер; рама; штовхач; штоком; conveyor; frame; pusher; stem; coupling; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки