Вплив фізичних полів на характеристику міцності конструкційних матеріалів - Башта, Анатолій Володимирович (My University, 2017)
Важливою науково-прикладеною задачею є вирішення проблеми подовження терсіну роботи малоресурсних деталей машин і апаратів виробничої та переробної промисловості. В роботі проведено дослідження впливу ряду фізичних полів на механічні характеристики приповерхневих шарів конструкційних матеріалів. Значне підвищення зносостійкості, корозійної стійкості та витривалості робочої поверхні проблемних деталей дозволить значно продовжити їх експлатаційний ресурс. An important scientific and applied task is to solve the problem of lengthening the work of low-resource parts of machines and apparatuses of manufacturing and processing industry. In this work, the influence of a number of physical fields on mechanical characteristics of near-surface layers of structural materials was studied. Significant increase in wear resistance, corrosion resistance and endurance of the working surface of problematic parts will significantly extend their exploitation resource.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; фізичне поле; міцність конструкційних матеріалів; зносостійкість; витривалість; границя втоми; залишкові напруження; physical field; durability of structural materials; wear resistance; endurance; fatigue limit; residual stress