Жигун, Богдан АнатолійовичЗапорожець, Юлія ВладиславівнаШевченко, Олександр Юхимович2024-07-012024-07-012023Жигун, Б. А. Вплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники хмелю202 / Б. А. Жигун, Ю. В. Запорожець, О. Ю. Шевченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3–7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 2. – С. 129.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43753Сучасний розвиток харчової промисловості в Україні вимагає все більш жорстких вимог до якості та асортименту продукції, зниження витрат на сировину та енергоресурси. Щоб відповісти на ці вимоги, необхідно розробляти енергоощадні та маловідходні технологічні процеси переробки сировини на кінцевий продукт. Одним з основних об'єктів перероблення є рослинна сировина, яку використовують у харчовій, фармацевтичній, мікробіологічній, хімічній та інших галузях промисловості. Традиційні методи оброблення рослинної сировини мають недостатньо високу ефективність та глибину перероблення. З цієї причини, перспективним напрямком у розробленні нових процесів харчового виробництва є застосування електрофізичних методів обробленняThe modern development of the food industry in Ukraine requires more and more stringent requirements for the quality and assortment of products, a reduction in the costs of raw materials and energy resources. In order to meet these requirements, it is necessary to develop energy-saving and low-waste technological processes for processing raw materials into the final product. One of the main objects of processing is vegetable raw materials, which are used in the food, pharmaceutical, microbiological, chemical and other industries. Traditional methods of processing plant raw materials have insufficiently high efficiency and depth of processing. For this reason, a promising direction in the development of new food production processes is the use of electrophysical processing methodsukіскрові розрядиякісні показникихмільspark dischargesquality indicatorshopsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники хмелю202Thesishttps://orcid.org/0000-0003-2356-2148https://orcid.org/0000-0002-8818-2667