Особливості формування цінової політики на підприємствах хлібопекарної галузі - Ємцева, Галина Федорівна (My University, 2011)
Ціна на продукцію повинна визначатися після детального аналізу, який врахував би не тільки попит споживачів, ціни конкурентів та фактичні витрати на виробництво, але і ринкову поведінку підприємства, його мету. Залежно від поставленої мети будується політика ціноутворення. Формування цінової політики є одним з головних чинників, який суттєво впливає на присутність підприємства на ринку.

The price on products should be determined after a detailed analysis that should take into consideration not only the demand of the consumer competitors price and factual expenses on the production, but also market behavior of the enterprises and its aims. Depending on the goal that was set the pricing is formed. The pricing policy formation is one of the major components that influences significantly on the enterprise’s attendance on the market.
Keywords: ціна; price; цінова політика; ціноутворення; ціноутворюючі фактори; price policy; pricing formation; pricing formation factors; кафедра економіки і права