Грибков, Сергій ВіталійовичПавелко, Володимир ІвановичЗаславський, Аркадій ІсаковичДмитренко, Дар'я Сергіївна2018-03-152018-03-152016Математичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробів / С. В.Грибков, В. І. Павелко, А. І. Заславський, Д. С. Дмитренко // Харчова промисловість. – 2016. – №20. – С. 115–122.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26777У статті здійснено математичне моделювання процесів нагрівання і варки м’ясних (ковбасних) виробів під час термічної обробки їх у пароварочних камерах (термокамерах) м’ясопереробних підприємств. Процес термічної обробки м'ясних виробів був розділений на три етапи, для кожного з яких тривалість була визначена шляхом аналітичного розв’язання рівняння перенесення теплоти для ковбасного виробу конкретної форми. Створену математичну модель пропонується впровадити у методику теплового (конструктивного) розрахунку названих вище термокамер. The article deals with the mathematical modeling of heating and cooking of meat (sausage) products during thermal treatment of them in steam-fired cabinets (thermocouples) of meat processing enterprises. The process of heat treatment of meat products was divided into three stages, for each of which the duration was determined by analytically solving the equation of transfer of heat for a sausage product of a particular form. The created mathematical model is proposed to introduce in the method of thermal (constructive) calculation of the above-mentioned thermocameras.uk-UKтермічна обробкам’ясні (ковбасні) виробиматематичне моделюваннятепловий (конструктивний) розрахунок термокамерheat treatmentmeat (sausage) productsmathematical modelingthermal (constructive) calculation of thermocouplesкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиМатематичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробівArticle