Полімерна упаковка для набору аксесуарів для гаджетів - Кучерявий, Владислав Анатолійович; Кулик, Наталія Вікторівна; Гавва, Олександр Миколайович; Пригодій, Денис Віталійович; Чепелюк, Олена Олександрівна (My University, 2023)
Полімерна упаковка для набору аксесуарів для гаджетів виконана у вигляді полімерного пакета, який формують методом згинання пакувального матеріалу навпіл та зварюють бічні шви. Внутрішня порожнина упаковки має щонайменше дві секції, які розділені між собою додатковими зварними швами, які мають довжину, що обмежена зіп-застібкою, що розташована у верхній частині пакета. Крім цього, упаковка має прозорі віконця для огляду упакованого продукту, на одному із герметизуючих зварних швів вона має допоміжні функціональні засоби у вигляді отвору для підвішування. Упаковку виготовляють з монополімерного комбінованого матеріалу, що містить два шари, та у якого зовнішній шар виконано з орієнтованої поліетиленової плівки (РЕ - MDO), а внутрішній шар виконаний з прозорої поліетиленової плівки (РЕ), з можливістю вторинної переробки. Наявність декількох геометричних секцій, розділених між собою зварними швами всередині упаковки, дає можливість упаковувати декілька різних аксесуарів для гаджетів з різними геометричними розмірами. Наявність зіп-застібки дає можливість багаторазового використання упаковки для зберігання аксесуарів для гаджетів впродовж всього строку використання пакованих товарів, захищати їх від пошкоджень та подовжувати строк застосування, забезпечувати зручність при використанні завдяки зберіганню всіх аксесуарів разом. Polymer packaging for a set of gadget accessories is made in the form of a polymer bag, formed by folding the packaging material in half and welding the side seams. The inner cavity of the packaging has at least two sections, which are separated by additional welded seams, the length of which is limited by a zip fastener located at the top of the bag. In addition, the packaging has transparent windows for viewing the packaged product, and one of the sealing welded seams has auxiliary functional means in the form of a hanging hole. The packaging is made of a monopolymer composite material containing two layers, the outer layer of which consists of oriented polyethylene film (PE-MDO); and the inner layer, of transparent polyethylene film (PE), with the possibility of recycling. The presence of several geometric sections, separated by welded seams inside the packaging, makes it possible to pack several different accessories for gadgets with different geometric dimensions. The zip fastener allows the packaging to be reused for storing gadget accessories throughout the entire life cycle of the packaged goods, protecting them from damage and extending their service life, as well as ensuring convenience of use by keeping all accessories together.
Keywords: упаковка; аксесуари для гаджетів; монополімерний комбінований матеріал; packaging; gadget accessories; monopolymer composite material; sections; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв