Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини (Деклараційний патент на винахід № 55754 А) - Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Штонда, Оксана Анатоліївна; Гащук, Олександра Ізидорівна (My University, 2003)
Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини, що включає приймання, підготовку і миття сировини, подрібнення, волого-термічну обробку, розмелювання, фасування, пакування і маркування, який відрізняється тим, що підготовлену сировину піддають екстрагуванню 70-80%-ним розчином етанолу у співвідношенні екстрагент: сировина 3:1, а потім висушуванню. Method of manufacturing a dietary supplement with vegetable-bean raw materials, including receiving, preparation and washing of raw materials, crushing, wet-heat treatment, grinding, filling, packaging and labeling, which is characterized in that prepared raw material is subjected to extraction 70-80% solution of ethanol in the ratio extractant: raw 3:1, and then drying.
Keywords: рослинно-бобова сировина; vegetable-bean raw; вологотермічна обробка; екстрагування; розчин етанолу; wetheat treatment; extraction; ethanol solution; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів