Клименко, Михайло МиколайовичШевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаШтонда, Оксана АнатоліївнаГащук, Олександра Ізидорівна2013-01-152013-01-152003Патент 55754 UA, МПК МПК 7 А 23И /18 Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини / Клименко М. М., Кишенько І. І., Гапченко, О. В., Гащук, О. І. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 2002064559 ; заявл. 04.06.02 ; опубл. 15.04.03 , Бюл. № 4, 2003 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5381Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини, що включає приймання, підготовку і миття сировини, подрібнення, волого-термічну обробку, розмелювання, фасування, пакування і маркування, який відрізняється тим, що підготовлену сировину піддають екстрагуванню 70-80%-ним розчином етанолу у співвідношенні екстрагент: сировина 3:1, а потім висушуванню. Method of manufacturing a dietary supplement with vegetable-bean raw materials, including receiving, preparation and washing of raw materials, crushing, wet-heat treatment, grinding, filling, packaging and labeling, which is characterized in that prepared raw material is subjected to extraction 70-80% solution of ethanol in the ratio extractant: raw 3:1, and then drying.otherрослинно-бобова сировинаvegetable-bean rawвологотермічна обробкаекстрагуваннярозчин етанолуwetheat treatmentextractionethanol solutionкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини (Деклараційний патент на винахід № 55754 А)Other