Серьогін, Олександр ОлександровичПетрушка, Вадим ПетровичРиба, Олександр ІвановичЛюлька, Дмитро МиколайовичОсьмак, Олексій Олексійович2019-11-132019-11-132010Серьогін, О. О. Впровадження автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУТП) у відділенні дифузії / О. О. Серьогін , В. П. Петрушка, О. І. Риба, Д. М. Люлька, О. О. Осьмак // Науково-технічні розробки та інноваційні технології. – 3-е вид., доп., присвячене 80-річчю НУХТ. – Київ : НУХТ, 2010. – С. 42-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30245Система автоматизації дифузійного відділення цукрового заводу виконується для покращення його роботи шляхом раціонального керування процесом екстракції, підготовки живильної і жомопресової води, дозування і введення антисептику. Дана система робить акцент на забезпеченні раціонального режиму роботи дифузійної установки, виходячи,в першу чергу, з індивідуальних особливостей дифузійного відділення: кількості дифузійного соку, який надходить в виробництво, вмісті в ньому сухих речовин, втрат цукру в жомі; різних режимів роботи і продуктивності дифузійного відділення;розширенні задач управління; покращені умов роботи обслуговуючого персоналу. The system of automation of the diffusion department of a sugar plant is performed to improve its operation by rational management of the process of extraction, preparation of nutrient and pulp water, dosage and introduction of antiseptic. separation: the amount of diffusion juice that goes into production, the content of solids, the loss of sugar in the pulp; different modes of operation and productivity of the diffusion compartment; improved working conditions for service personnel.uk-UKдифузіяавтоматизаціятехнологічний процескафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняdiffusionautomationtechnological processкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра електропостачання і енергоменеджментуВпровадження автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУТП) у відділенні дифузіїThesis