Дорохович, Вікторія Віталіївна2012-03-052012-03-052010Дорохович, В. В. Наукове обґрунтування і розроблення технологій борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Дорохович, В. В. - Київ, 2010. - 39 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/394Дисертацію присвячено комплексному вирішенню проблеми розроблення борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання, склад яких відповідає вимогам нутриціології до харчування людей залежно від віку (діти, особи похилого віку), фізичного навантаження (спортсмени, люди розумової праці), стану здоровя (хворі на цукровий діабет, целіакію, фенілкетонурію). Розроблення інноваційних технологій здійснено із застосуванням системного підходу, методів аналогізації та математичного моделювання. Встановлено та науково обґрунтовано оптимальні технологічні параметри виготовлення БКВСДС, умови та терміни їх зберігання. Медико-біологічними дослідженнями підтверджено доцільність споживання БКВСДС.Аuthor's abstract of dissertation. The thesis is devoted to solve the complex problem of development of flour special dietary consumption confections structure, that meets the requirements for people’s nutrition depending on age (children, mature), physical activity (athletes, the mental work), state health (sugar diabetes, celiac disease, phenylketonuria). Developed innovative technologies are implemented using a systematic approach, analogy method and mathematical modeling. Optimal technological parameters of producing FSDCC, conditions and terms of their storage are established and scientifically substantiated. Medical and biological studies confirmed possibility consumption of FSDCC.uk-UKборошняні кондитерські вироби спеціального дієтичного споживанняцукрозамінникиаглютенове борошнофізіологічно-функціональні інгредієнтинизькобілкові виробиредукована калорійністьпоказник глікемічностіflour special dietary consumption confectionerysugar substituteagglutinative flourphysiological and functional ingredientslowprotein productsreduced caloriesglycemic indexкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівНаукове обґрунтування і розроблення технологій борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання