Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаМельник, Оксана Петрівна2015-05-142015-05-142014Радзієвська, І. Г. Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій / І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник // Химическая термодинамика и кинетика : 4 Международная научная конференция, 3 - 5 сентября 2014. – С. 52-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20380В роботі проведено визначення показників окиснюваності соняшникової, кукурудзяної, горіхової, пальмової та пальмоядрової олій графічним методом Цепалова та методом з DPPH. Показано вплив природних антиоксидантів олій та ступеня ненасиченості жирних кислот на швидкість процесу окиснення. Методи можуть бути використані з метою прогнозування окиснювальної стабільності олій при зберіганні. At work the determination of the oxidation of sunflower , corn , nut , palm and palm kernel oils Tsepalova graphical method and method of DPPH. The influence of natural oils and antioxidants unsaturation degree of fatty acids on the rate of oxidation. Methods can be used to predict oxidative stability of oil in storage.otherоліїокисненняграфічний метод Цепаловакінетичні параметриметод DPPHантиоксидантна активністьoiloxidationgraphical method Tsepalovakinetic parametersmethod DPPHantioxidant activityкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівКінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олійArticle