Антиінфляційна політика держави в умовах сучасної фінансової кризи - Салатюк, Ніна Миколаївна (My University, 2009)
Розглянуто соціально-економічні наслідки світової фінансової кризи. Обґрунтовано концептуальні положення антикризової політики держави для подолання наслідків економічної кризи в Україні. Акцентується увага на напрямках вдосконалення грошово-кредитної політики та забезпечення стабільності національної грошової одиниці. Socioeconomic consequences of world financial crisis for Ukrainian economy are examined. Cocneptual provisions of state anti-crisis policy to overcome crisis consequences in Ukraine are substantiated. Attention is concentrated at ways of enhancing monetary policy and ensuring stability of national currency.
Keywords: фінансова криза; інфляція; грошово-кредитна політика; девальвація; інвестиції; financial crisis; monetary policy; inflation; devaluation; investments; кафедра економічної теорії