Вплив пряних коренеплодів та кореневищ на активність хлібопекарських дріжджів - Івчук, Надія Павлівна; Лебідь, Н. М. (My University, 2014)
Хліб - це один з найпопулярніших харчових продуктів українців. Тому не дивно, що саме він дуже часто використовується як основа для виготовлення продуктів оздоровчого спрямування. У раціоні харчування українців переважають сорти хліба, виготовлені з використанням хлібопекарських дріжджів. Внесення до рецептури хліба компонентів, здатних згубно впливати на життєдіяльність хлібопекарських дріжджів, негативно позначається на протіканні технологічного процесу та якості готового продукту. Bread - is one of the most popular Ukrainian food. It is therefore not surprising that it is often used as a basis for making Health Products guidance. In the diet is dominated by Ukrainian breads made ​​using baking yeast. Introduction recipes for bread components can adversely affect the livelihoods baking yeast affects the flow of technological process and the quality of the finished product.
Keywords: хліб; хлібопекарські дріжджі; кореневі прянощі; bread; bakery yeast; root spices; кафедра технології оздоровчих продуктів