Твердофазне спектрофотометричне визначення купруму (ІІ) з арсеназо ІІІ - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2001)
Досліджено комплексоутворення Cu (II) з арсеназо ІІІ у фазі полімерного аніоніту АВ-17-8. Розрахована умовна константа стійкості твердофазного комплекса. Отримані результати використані для розробки методики визначення мікрокількостей Cu (II) у сухих сніданках. The chemistry of cuprum (II) complexing with the arsenazo III in solid - phase has been considered. Conditional constant of solid – phase complex stability has been calculated. The obtained theoretical data were used for development of a new procedur for Cu (II) determination.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; metal identification; immobilized dyes; кафедра харчової хімії