Використання спектроскопії ядерного магнітного резонансу в аналізі харчових продуктів - Іщенко, Віра Миколаївна; Квітковська, Надія Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Микола Володимирович (My University, 2021)
В тезах описано, що спектроскопія ядерного магнітного резонансу (ЯМР) є одним в найпотужніших і універсальних аналітичних методів, який можна застосовувати до продуктів, що знаходяться як в рідкому так і твердому стані, зокрема, різноманітних напоїв, олій та ліпідів, овочів, м’яса та молочних продуктів. Причому сфера використання спектроскопії (ЯМР) надзвичайно широка, зокрема, це визначення автентичності та контроль якості, сенсорна оцінка, структурна характеристика та композиційний аналіз, вивчення молекулярних механізмів та взаємодій компонентів їжі і навіть дослідження впливу харчування на здоров'я людини.
Keywords: кафедра харчової хімії; кафедра технології молока і молочних продуктів; складові молока; ядерний магнітний резонанс; milk components; milk components; nuclear magnetic resonance