Удосконалення технології ферментованих напоїв з використанням рису - Мазуров, Сергій; Лавна, Марія Ігорівна; Карпюк, Інна Олександрівна; Нгуен Фіонг Донг; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович (My University, 2015)
Перед харчовою промисловістю, зокрема безалкогольною галуззю, дуже гостро стоїть проблема випуску натуральної продукції. Це зумовлено тим, що більшість безалкогольних напоїв готують в основному на основі штучних або ідентичних натуральним харчових добавок – ароматизаторів, барвників, підсолоджувачів. Такі напої мають спрощену технологію, підвищені терміни зберігання, проте біологічна й харчова цінність їх досить сумнівна. Альтернативою таким напоям є ферментовані безалкогольні напої. Before the food industry, in particular non-alcoholic industry is a very acute problem of the production of natural products. This is because most soft drinks are prepared mainly on the basis of artificial or natural identical food additives – flavors, colors, sweeteners. Such drinks have simplified technology, increased shelf life, but the biological and nutritional value of them is highly questionable. The alternative to such beverages are fermented non-alcoholic beverages.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; напій; удосконалення; рис; rice; drink; perfection