Художні особливості балад Тараса Шевченка та Олександра Пушкіна - Приблуда, Людмила Михайлівна; Бабій, Аліна Миколаївна (My University, 2014)
О. Пушкін є для Т. Шевченка значним враженням від російської культури. Поет став для українського митця втіленням «святого мистецтва». Т. Шевченко вчився у нього, знаходив підкріплення своєму тяжінню до народної творчості. Т. Шевченко пристосовує балади до національного ґрунту України, потреб часу, збагачує функціональну роль жанру. Pushkin is for Shevchenko significant impression on Russian culture. The poet became Ukrainian artist embodiment of "holy art." Shevchenko studied with him, found support his attraction to folk art. Shevchenko adapts ballads national soil Ukraine, needs time enriching the functional role of the genre.
Keywords: Шевченко Тарас; Пушкін Олександр; балада; Shevchenko Taras; Pushkin Alexander; ballad; кафедра гуманітарних дисциплін