Всесвітня історія - Алексєєв, Юрій Миколайович; Вертегел, А. Г.; Казаков, Олександр Олексійович (My University, 2006)
У посібнику висвітлюються вузлові питання курсу всесвітньої історії, найважливіші ключові питання всесвітньої історії у відповідності з програмою вступних випробувань до вищих навчальних закладів України. Узагальнено досвід проведення вступних випробувань у ВНЗ України, експерименту по зовнішньому незалежному тестуванню, проаналізовано типові помилки абітурієнтів. Запропоновано методичні поради щодо самостійного вивчення матеріалу, запитання для самоперевірки і самоконтролю. Посібник адресовано абітурієнтам і старшокласникам загальноосвітніх шкіл. The Handbook highlights the Central issues of the course of world history, the most important key issues of world history in accordance with the program of entrance examinations to higher educational institutions of Ukraine. Summarized the experience of holding the entrance examinations in universities of Ukraine, the experiment on external independent testing, analyzed typical mistakes of entrants. Proposed methodological advice on self-study material, questions for self-control and self-control. Manual is addressed to students and senior pupils of secondary schools.
Keywords: капіталізм; політичне становище; капітал; суспільство; соціальна реформа; capitalism; political situation; capital; community; social reform; кафедра гуманітарних дисциплін