Дослідження біодеструкції полімерного матеріалу - Мазур, Лариса Михайлівна; Попова, Інна Вадимівна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2016)
Визначено вплив вмісту кополімеру N-вінілпіролідону з вініловим спиртом та протизапального препарату амізону на процеси біодеструкції in vitro. Показано, що присутність амізону надає властивості стабільності до біодеструкції полімерним зразкам як у середовищі 199, так і у буферному розчині хімотрипсину. The influence of the content of copolymer N-vinylpyrrolidone with vinyl alcohol and anti-inflammatory agent amizonum on biodegradation processes in vitro was determined. It is shown the presence of amizonum improves sustainability of polymer to biodegradation process in both medium 199 and the chymotrypsin buffer solution.
Keywords: біодеструкція; блок-кополіуретан; кополімер N-вінілпіролідону з вініловим спиртом; протизапальний препарат амізон; biodegradation; bloc-copolyurethane; copolymer of N-vinylpyrrolidone with vinyl alcohol; anti-inflammatory agent amizonum; кафедра харчової хімії