Гідравліка, гідравлічні машини та гідропневмопривід. – Ч. І. Гідравліка і гідравлічні машини - Кулінченко, Віталій Романович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна (My University, 2011)
Містить теоретичні основи загальної гідравліки і динамічних лопатевих машин (насосів), лабораторний практикум з гідравліки і гідравлічних машин, завдання для виконання самостійної роботи студентами денної форми навчання, а також контрольні роботи для студентів заочної форми навчання. Додатки посібника містять матеріали, необхідні для розв'язання задач і виконання самостійної роботи. Для студентів інженерно-технічних спеціальностей вищих навчальних закладів.

Contains theoretical bases of general hydraulics and dynamic blade machines (pumps), laboratory practical work from a hydraulics and hydraulic machines, task for implementation of independent work the students of daily form of studies, and also control works for the students of extra-mural form of studies. Additions of manual are contained by materials, necessary for the decision of tasks and implementation of independent work. For the students of engineering-technical specialities of higher educational establishments.
Keywords: гідравліка; hydraulics; теорія; лабораторні заняття; контрольні роботи; theory; laboratory employments; control works; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології цукру і підготовки води