Особливості моделювання робочих органів двогвинтових екструдерів - Бойко, Юрій Іванович; Гудзенко, М. М. (My University, 2014)
У 80-90-х роках минулого століття тенденція створення принципово нових конструкторських рішень поступилася місцем вдосконаленню конструкцій гвинтових валів, матеріальних циліндрів, а також систем автоматичного контролю й регулювання. При цьому підвищення якості відтискання олії в прес-екструдерах на відміну від класичних олійних пресів досягається заміною традиційних витків (гвинтових насадок) з двома конструктивно-технологічними зонами (живлення, стискання) гвинтовими валами з чотирма основними зонами: живлення, стискання, перемішування та подрібнення, остаточного відтискання. У результаті, двогвинтові прес-екструдери відрізняються більш довшими гвинтовими валами, що пов'язано з введенням до їх конструкції спеціальних змішувальних елементів. In the 80-90s of last century trend creation of innovative design solutions has given way to the improvement of designs of screw shaft, cylinder material, as well as automatic control and regulation. This increase in quality vidtyskannya oil press extruder unlike classical oil presses achieved by replacing traditional turns (screw attachment) with two structural and technological areas (power compression) screw shaft with four main areas: power, compression, mixing and grinding final vidtyskannya. As a result, dvohvyntovi press extruders are more longer screw shaft that is connected with the introduction of its design special mixing elements.
Keywords: циліндри; олія; гвинтові вали; cylinders; oil; propeller shafts; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв