Інтеграція поведінкової економіки з маркетинговою наукою - Капінус, Лариса Василівна; Скригун, Наталія Петрівна; Бакуліна, Світлана Андріївна (My University, 2019)
В роботі висвітлено теоретичні аспекти інтеграції поведінкової економічної теорії з концепцією маркетингу. Систематизовано когнітивні (пізнавальні), емоційні та соціально-економічні чинники впливу на суб’єкти ринку, конкретизація яких дозволяє вивчати окремі напрямки процесу прийняття економічних рішень. Розглянуто теоретичні положення нового напряму поведінкової науки – нейромаркетингу. Проаналізовано особливості сенсорного маркетингу в сучасному бізнес-середовищі. Розглянуто основні методики та інструменти нейромаркетингу. Зроблено порівняння характеристик класичного маркетингу з нейромаркетингом з метою більш ефективного використання маркетингових інструментів для підштовхування споживачів до здійснення покупки. Досліджено практики сучасних світових компаній, що впроваджують інструменти нейромаркетингу в своїй діяльності. The theoretical aspects of the integration of behavioral economic theory with the concept of marketing are highlighted in the paper. The cognitive (cognitive), emotional and socio-economic factors of influence on the subjects of the market are systematized, the specification of which allows to study separate directions of the process of making economic decisions. The theoretical positions of the new direction of behavioral science – neuromarketing are considered. The features of sensory marketing in the modern business environment are analyzed. The basic methods and tools of neuromarketing are considered. A comparison of the characteristics of classical marketing with neuromarketing is made in order to more effectively use marketing tools for pushing consumers to make a purchase. The practice of modern world companies implementing neuromarketing tools in their activity is investigated.
Keywords: кафедра маркетингу; поведінкова економіка; когнітивна психологія; нейромаркетинг; поведінка споживачів; нейробіологія; behavioural economy; cognitive psychology; neuromarketing; customers’ behaviour; neurobiology