Ковтун, Аліна ВолодимирівнаКовбаса, Володимир Миколайович2019-06-062019-06-062019Ковтун, А. В. Дослідження гранулометричного складу сировини у виробництві формованих картопляних чіпсів / А. В. Ковтун, В. М. Ковбаса // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 19-20 березня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – С. 245https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29539На сьогодні велике значення приділяється харчовим волокнам (ХВ), дослідження яких продовжуються вченими в різних напрямках . Перспективною сировиною, яку можна використати для збагачення ФКЧ ХВ є висівки, жмих та кріопорошки. Зокрема нами було проаналізовано можливість використання в рецептурі ФКЧ: висівків з жита (ВЖ), ячменя (ВЯ), а також жмиху з гарбузового насіння (ЖГН), кріопорошків броколі (КБ) та червоного буряка (КЧБ), які на сьогоднішній день є відносно дешевими та представленими на споживчому ринку. Today much attention is devoted to food fibers (HV), whose research is continued by scientists in various directions. A promising raw material that can be used for enrichment of FCF HV is bran, pulp and cryopresources. In particular, we analyzed the possibility of use in the formulation of FCF: bran from rye (ZHZ), barley (BA), as well as pumpkin seeds (LHW), cryopowder broccoli (KB) and red beet (KHB), which to date are relatively cheap and presented on the consumer market.uk-UKчіпсиchipsкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження гранулометричного складу сировини у виробництві формованих картопляних чіпсівThesis