Температурне поле вертикально розташованих сонячних батарей - Пелипенко, Андрій; Марченко, Людмила Вікторівна; Коломієць, Дмитро Петрович; Кривець, Тетяна Олексіївна (My University, 2014)
Результати випробовувань, наведені в роботі, показали, що навіть при неоптимальній орієнтації фотоелектроперетворювачів (ФЕП) сонячного випромінювання та несприятливих погодних умовах (велика хмарність), тимчасово температура внутрішньої поверхні батарей може сягати до 60 °С. Відомо, що у випадку, коли сонячна панель нагрівається до 40-45 °С, її потужність знижується на 15-17 %. The results of the tests are given in showed that even with non-optimal orientation fotoelektroperetvoryuvachiv (PV) solar radiation and adverse weather conditions (sunny large) temporary inner surface temperature batteries can reach up to 60 ° C. It is known that when the solar panel is heated to 40-45 ° C, its capacity is reduced by 15-17%.
Keywords: сонячні батареї; енергозбереження; теплопровідність; solar panels; energy conservation; thermal conductivity; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки