Науковий підхід до створення технології здобного печива оздоровчого призначення з використанням борошна солоду вівса - Оболкіна, Віра Іллівна; Скрипко, Ангелiна Петрiвна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2016)
У статті наведено результати досліджень по створенню інноваційної технології здобного печива з підвищеної харчової та біологічної цінністю шляхом використання борошна солоду голозерного вівса та пребіотика гуміарабіку «Fibregum». Визначено хімічний склад і технологічні властивості борошна солоду вівса, встановлено доцільність його використання у створенні здобного печива функціонального призначення. Доведено, що за вмістом вітамінів, макро та мікроелементів, поліненасичених жирних кислот, харчових волокон печиво «Цілюще зернятко», «Зернова феєрія» можна віднести до борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення. In stattі result doslіdzhen imposed on stvorennyu іnnovatsіynoї tehnologії Zdobnov pechiva s pіdvischenoї harchovoї that bіologіchnoї tsіnnіstyu Shlyakhov vikoristannya Boroshnev malt golozernogo vіvsa that prebіotika gumіarabіku «Fibregum». Viznacheno hіmіchny warehouse i tehnologіchnі vlastivostі Boroshnev malt vіvsa, vstanovleno dotsіlnіst yogo vikoristannya in stvorennі Zdobnov pechiva funktsіonalnogo priznachennya. Bring scho for vmіstom vіtamіnіv macro that mіkroelementіv, polіnenasichenih fatty acids, nutritive fiber pechivo "Tsіlyusche zernyatko", "Zernov feєrіya" can vіdnesti to boroshnyanih Konditerska virobіv ozdorovchogo priznachennya. The results of studies on the establishment of a butter biscuit innovative technology with high nutritional and biological value through the use of malt flour of naked oats and prebiotic acacia «Fibregum». Determine the chemical composition and technological properties of flour oat malt, the expediency of its use in making butter biscuit functionality. It is proved that the content of vitamins, macro and micronutrients, polyunsaturated fatty acids, dietary fiber biscuits "Tselebnjt seed", "Grain extravaganza" can be attributed to the flour confectionery recreational purposes.
Keywords: здобне печиво оздоровчого призначення; функціональні інгредієнти; гуміарабік; butter cookies recreational purposes; functional ingredients; gum-arabic; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів