Сковоринська, О. І.Грегірчак, Наталія Миколаївна2021-03-232021-03-232015Сковоринська, О. І. Розробка плану HACCP для безпеки виробництвцтва хлібопекарських пресованих дріжджів / О. І. Сковоринська, Н. М. Грегірчак // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 3. – С. 25–30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32995У статті визначено етапи HACCP в межах виробничого процесу пресованих хлібопекарських дріжджів, що підтверджує важливу роль впровадження системи забезпечення безпеки харчових продуктів. Представлено результати аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок у виробництві дріжджів відповідно до принципів системи НАССР. Сформовано перелік урахованих небезпечних факторів (біологічних, хімічних, фізичних) за діаграмою аналізу ризиків. Виявлено критичні контрольні точки для певних операцій технологічного процесу, розроблено коригувальні дії, що запобігають ризикам або зменшують їх до допустимого рівня.otherНАССPхлібопекарські пресовані дріжджінебезпечний факторкритична контрольна точкаbaking compressed yeastdangerous factorcritical control pointкафедра біотехнології і мікробіологіїРозробка плану HACCP для безпеки виробництвцтва хлібопекарських пресованих дріжджівArticle