Розробка плану HACCP для безпеки виробництвцтва хлібопекарських пресованих дріжджів - Сковоринська, О. І.; Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2015)
У статті визначено етапи HACCP в межах виробничого процесу пресованих хлібопекарських дріжджів, що підтверджує важливу роль впровадження системи забезпечення безпеки харчових продуктів. Представлено результати аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок у виробництві дріжджів відповідно до принципів системи НАССР. Сформовано перелік урахованих небезпечних факторів (біологічних, хімічних, фізичних) за діаграмою аналізу ризиків. Виявлено критичні контрольні точки для певних операцій технологічного процесу, розроблено коригувальні дії, що запобігають ризикам або зменшують їх до допустимого рівня.
Keywords: НАССP; хлібопекарські пресовані дріжджі; небезпечний фактор; критична контрольна точка; baking compressed yeast; dangerous factor; critical control point; кафедра біотехнології і мікробіології