Манк, Валерій ВеніаміновичМельник, Оксана Петрівна2013-09-272013-09-272010Манк, В. В. Особливості електропровідності водних розчинів крохмалів / В. В. Манк, О. П. Мельник // Доповіді НАН України. – 2010. – № 9. – С. 114–117.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9981В статті розглянуто особливості поведінки електропровідності 10% суспензій картопляного і кукурудзяного крохмалів за різних температур їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури у процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв’язків між молекулами полісахариду та води. In article report peculiar of electrical conductance behavior of 10% potato and maize starches suspensions at different temperatures by isothermal and non-isothermal dates were studied. The calculated activation energy of thermal motion and reproduction structure of sol-gel transition confirm conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water are primary.otherкрохмальелектропровідністьенергія активаціїstarchelectrical conductanceactivation energyкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівОсобливості електропровідності водних розчинів крохмалівArticle