Особливості електропровідності водних розчинів крохмалів - Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна (My University, 2010)
В статті розглянуто особливості поведінки електропровідності 10% суспензій картопляного і кукурудзяного крохмалів за різних температур їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури у процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв’язків між молекулами полісахариду та води. In article report peculiar of electrical conductance behavior of 10% potato and maize starches suspensions at different temperatures by isothermal and non-isothermal dates were studied. The calculated activation energy of thermal motion and reproduction structure of sol-gel transition confirm conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water are primary.
Keywords: крохмаль; електропровідність; енергія активації; starch; electrical conductance; activation energy; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра експертизи харчових продуктів