Скидан, В. О.Гуріна, Олена ОлександрівнаСоболь, Микола Іванович2013-06-112013-06-112013Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів / В. О. Скидан, О. О. Гуріна, М. І. Соболь // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 79-ї наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2013 р. – Київ : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 18–20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8240Використання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів. The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods.otherрисцеліакіяглютенбілокбіологічно активні речовиниекстрактивністькрохмальсолодпроцеспророщуваннярисricecoeliac diseaseglutenproteinbiological active substancesextract contentstarchmaltprocesssproutingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваРис як сировина для безглютенових харчових продуктівThesis