Забезпечення прибутковості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища - В’ялець, Оксана Вікторівна; Штиль, Наталія Володимирівна (My University, 2010)
У статті запропоновано авторський підхід до розкрит¬тя сутності поняття «прибутковість підприємства». Здій¬снено аналіз факторів зовнішнього та внутрішнього се¬редовища діяльності підприємства, що впливають на процес забезпечення прибутковості. Запропоновано стратегічні орієнтири діяльності підприємства та на їх основі розроблено механізм забезпечення прибутково¬сті підприємств. The article identified the author's approach to disclosure of the nature concept of enterprise profitability. Undertaken the analyses of factors internal and external business environment that affect the profitability process. The strategic reference-points of activity of enterprise are offered and on their basis a mechanism to providing the profitability of enterprises is developed.
Keywords: прибутковість підприємства; механізм забезпечення прибутковості підприємства; стратегічні орієнтири підприємства; enterprise profitability; mechanism to ensure the profitability of enterprise; strategic directions of enterprise