Синтез оптимальної системи керування із частковою компенсацією збурення - Голінко, Ігор Михайлович (My University, 2013)
The numerical method of digital control system optimization with partial indemnification of perturbation is suggested. The method allows to carry out parametrical synthesis of digital PID controller with perturbation compensator on integrated indicators of quality. The examples of implementation of the suggested method when modeling transition processes in a control system are considered. It can be used by automatic control systems developers for digital control systems optimization. Запропоновано чисельний метод оптимізації цифрової системи керування із частковою компенсацією збурення. Метод дозволяє проводити параметричний синтез цифрового ПІД регулятора із компенсатором збурення за інтегральними показниками якості. Розглянуто приклади реалізації запропонованого методу при моделюванні перехідних процесів у системі керування. Може використовуватися розробниками систем автоматичного керування для оптимізації цифрових систем керування.
Keywords: optimization; integrated quality criteria; pid controller; perturbation compensation; plant; control system; об’єкт керування; система керування; інтегральний критерій якості; оптимізація; ПІД-регулятор; компенсація збурення