Гуць, Віктор СтепановичКоваль, Ольга Андріївна2012-09-162012-09-162007Гуць, В. С. Методика дослідження консистенції харчових дисперсних систем методом пенетрації / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харчова промисловість, 2007. - № 5. - С. 16-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2605Наведено нову методику дослідження консистенції харчових дисперсних систем, в основі якої лежить гравітаційна пенетрація. Розглянуто проколювання продукту, коли індентор має форму голки. Отримано нові математичні моделі руху індентора, аналіз і оптимізація яких проведені з використанням методів символьної комп’ютерної математики. Достовірність теоретичних досліджень підтверджено експериментально. An new method of research consistency of food dispersed systems, based on the gravitational Penetration. We consider the puncturing of the product, when the indenter has the form of needles. Try a new mathematical model of motion indenter, analysis and optimization are performed using the methods of symbolic computer mathematics. The adequacy of theoretical studies confirmed experimentally.uk-UKпенетраціяpenetrationконсистенціямоделювання структурно-механічних властивостейхарчові дисперсні системиconsistencymodeling of structural and mechanical propertiesfood dispersed systemsкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїМетодика дослідження консистенції харчових дисперсних систем методом пенетраціїArticle