Пешук, Людмила ВасилівнаГаленко, Олег ОлександровичХавро, Аліна ЮріївнаШевченко, Тетяна Петрівна2013-11-212013-11-212013Патент № 82775 UA, МПК A23L 1/31 (2006.01). Варена ковбаса з мінеральною добавкою із раковин рапани / Пешук Л. В., Галенко О. О., Хавро А. Ю., Шевченко Т. П. ; власник НУХТ. - № u 201301099 ; заявл. 29.01.13; опубл. 12.08.2013, Бюл. № 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11546Варена ковбаса з мінеральною добавкою із раковини рапани містить свинину жиловану напівжирну, шпик хребтовий, сіль кухонну, нітрит натрію, цукор-пісок, перець чорний мелений, курятину, моркву свіжу очищену, меланж, мінеральну добавку із раковин рапани, кардамон,часник свіжий або консервований. The boiled sausage is with mineral addition from the shells of rapani, mistit pork of zhilovanu semi-bold, shpik is vertebral, salt a kitchen, nitrite of sodium, granulated sugar, a pepper black hammers, chicken, carrot fresh cleared, melanzh, mineral addition, from the leaf of mussels, cardamon, garlic fresh or canned.otherшпик хребтовийварена ковбасараковини рапаниvertebralboiled sausageshells of rapanishpikкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВарена ковбаса з мінеральною добавкою із раковин рапани (Патент на корисну модель № 82775)Other