Цифровий друк на етикетках. Стан та перспективи Ч.1 - Кулик, Наталія Вікторівна; Морфлюк-Щур, Вікторія Валеріївна; Бабенко, Євгенія Юріївна; Степанець, Валентина Василівна (My University, 2024)
Представлений стан ринку виробництва етикеток та перспективи його розвитку. Визначено, що ключові тенденції друку етикеток пов’язані зі все більшим впровадженням цифрових технологій, автоматизації та еволюцією програмного забезпечення, яке часто включає штучний інтелект, для керування процесами друку та обробки. Представлені особливості сучасного дизайну етикетки та її важлива роль у створенні преміального вигляду фірмових продуктів та у встановленні комунікації зі споживачам, що забезпечується різними технологіями, включаючи цифровий друк, з QR-кодами та доповненою реальністю, вбудованими в дизайн упаковок. Визначені технологічні можливості цифрового друку етикеток. The state of the label production market and prospects for its development are presented. Key trends in label printing have been identified as related to the increasing adoption of digital technologies, automation, and the evolution of software, which often includes artificial intelligence, to control printing and processing processes. The features of modern label design and its important role in creating a premium look for branded products and establishing communication with consumers, which is provided by various technologies, including digital printing, with QR codes and augmented reality embedded in packaging design, are presented. The technological capabilities of digital label printing are identified.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; QR-код; доповнена ріальність; digital printing; digital printing; label; QR code; augmented reality; augmented reality