Подобій, Олена ВалеріївнаМірошников, Олег Миколайович2012-12-072012-12-072008Подобій, О. В. Гідратація цукрози в присутності дипептидів / О. В. Подобій, О. М. Мірошников //матеріали IV Міжнар.наук.-практ. конф. – 2008. – С. 83-86.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4157Досліджено вплив олігопептидів на процес гідратації цукрози в її розчинах з масовою часткою пептидів 10-12%. Концентрація розчину цукрози змінювалась в межах 40-64%. На підстава аналізу спектру комбінативного розсіювання запропонований механізм вплив дипептидів на гідратацію водних цукрових розчинів за рахунок ефекту «дальньої гідратації» у разі більшого гідрофобного залишку. The effect of oligopeptides on the process of hydration of sucrose in its solutions by weight peptides 10-12%. The concentration of sucrose varied within 40-64%. Based on the analysis of the spectrum kombinatyvnoho scattering mechanism proposed dipeptides effect on hydration water sugar solution by the effect of "long-range hydration" in the case of larger hydrophobic residue.otherгідратація цукрозиhydration sucroseдипептидиdipeptidesкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівГідратація цукрози в присутності дипептидівArticle