Застосування координатної системи CIELAB для оцінювання кольору та якості рожевих столових виноматеріалів - Колесник, Вікторія; Білько, Марина Володимирівна (My University, 2015)
Колір рожевого вина є одним із найважливіших показників якості. Він має широку палітру відтінків від блідого рожевого, насиченого коралового до яскравого рожевого. Для оцінювання кольору рожевих вин застосовують специфічні терміни, які іноді мають суб’єктивний характер та не дозволяють порівнювати зразки вин з невеликими розбіжностями. Разом із тим, для оцінки кольору у світі існує колірна система CIELAB. У виноробній галузі були спроби її застосування. Метою роботи було дослідження застосування системи CIELAB для оцінювання кольору рожевих столових виноматеріалів та їх якості.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вино рожеве; колір вина