Природно-економічний потенціал ландшафтних комплексів та його грошове оцінювання - Харченко, Вячеслав Валерійович (My University, 2005)
Важливо знати природно-економічний потенціал ландшафтних комплексів – як продуктивність ландшафтних комплексів за умов різного їх економічного використання – для ефективного і невиснажливого використання їх умов і ресурсів. Оцінка природно-економічного потенціалу виражає (у грошовій формі) придатність комплексу до господарського використання його як єдиного цілого, а не є сумою його продуктивності. It is necessary to know natural-economical potential of the landscape complexes – as productivity of the landscape complexes under developing various branch of economy within of it – to effective and thrifty use of its conditions and resources. The estimation of natural-economical potential have be general fitness (in terms of money) of complex to cultural use as a single whole haven't be a sum of its productivity.
Keywords: ландшафтний комплекс; природно-економічний потенціал; грошове оцінювання; landscape complex; natural and economic potential; monetary evaluation; кафедра екології та екоменеджменту